KOMPSAT-5

Anasayfa» Sistem » Uydu Görüntüleri » KOMPSAT-5

KOMPSat-5 veya Arirang 5 projesinin amacı, Kompsat-3 programındaki insan gücü ve bilgisini kullanarak Kore nin ilk SAR uydusunu oluşturmaktır. Uydu uluslararası SAR uydu taleplerini karşılayacak şekilde düzenlenmiştir.

2005 yılının ortalarından beri geliştirilen KOMPSAT-5, 22 Ağustos 2013 tarihinde fırlatılmıştır ve üzerinde X-band SAR sensörü bulunmaktadır. Yörünge yüksekliği 550km dir.

SAR sensönsörü ile görev süresi içinde Kore yarımadasının her türlü hava koşullarında gözlemlerini gerçekleştirmektedir. Ayrıca KOMPSAT-5 Altın Misyonu, coğrafi bilgi sistemleri, okyanus izleme, arazi yönetimi, afet yönetimi ve çevresel izleme konuları için çeşitli SAR görüntüsü ihtiyaçlarını karşılamak şeklindedir.

Kompsat-5 uydusunun birincil görevi, 45 derecelik insidans açısı görüntüleme şartlarında (Corea SAR Instrument-COSI kullanılarak) yüksek çözünürlük modunda 1 metre çözünürlüklü, standart modunda 3 metre çözünürlüklü ve geniş çerçeve modunda 20 metre çözünürlüklü görüntüler sağlamaktır.

Kompsat-5 uydusunun ikincil görevi ise AOPOD (atmospheric occultation and precision orbit determination) sensörünü ve üzerinde yüklü olacak çift frekans GPS ve lazer retroreflektörü (LRRA) yardımıyla atmosferik sonda profili oluşturmak ve radyo okültasyon bilimini desteklemek olacaktır.

Daha fazla bilgi için: https://www.kari.re.kr/eng/sub03_02_01.do


Fırlatma Tarihi 2014 
Yörünge Güneş Senkronize, Gün batımı Şafak
Yükseklik 550 km ortalama
Eğilim 97.6°
Yeniden Ziyaret Süresi Ortalama 24 saat
Sensörler Sentetik açıklıklı Radar (X-band)
Cosmo-SKYMed ile aynı dizayn
İnsidans Açıları 20° ~ 45° (nominal, 304 km kapsam) 
45° ~ 55° (genişletilmiş-ek olarakl 186 km kapsam)
 45° insidans açısından görüntüleme seçenekleri
  Menzil Çözünürlüğü Azimuth Çözünürlüğü Çerçeve Remark
Spotlight Modu (HR) 1 m 1 m 5 km 5 km x 5 km
Standart Modu (ST) 3 m 3 m 30 km  
ScanSAR (WS) 20 m 20 m 100 km