SENTINEL-2

Anasayfa» Sistem » Uydu Görüntüleri » SENTINEL-2

Sentinel-2, karasal ve kıyı suları üzerinde 10m ila 60m uzamsal çözünürlükte sistematik olarak optik görüntüler elde eden Kopernik Programını dahilinde olan bir Dünya gözlem uyduları birliğidir. Bu misyon, Sentinel-2A ve Sentinel-2B isimli ikiz uydu takımını kapsamaktadır. Uyduların misyonu tarımsal izleme, acil durum yönetimi, arazi örtüsü sınıflandırması veya su kalitesi gibi çok çeşitli hizmet ve uygulamaları desteklemektedir.

Sentinel-2 ESA tarafından geliştirilmiş ve işletilmekte olup, uydular Airbus DS liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından üretilmiştir.

Elde edilen veriler, görev kapsamı ve yüksek sıklıktaki yeniden ziyaret özelliği, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçeklerde coğrafi bilgi üretimini sağlar.

Veriler, aşağıdaki gibi tematik alanlarla ilgilenen kullanıcılar tarafından değiştirilebilir ve uyarlanabilir şekilde tasarlanmıştır:

  • Mekansal Planlama
  • Tarımsal çevresel izleme
  • Su izleme
  • Orman ve bitki örtüsü izleme
  • Kara karbonu, doğal kaynak izleme
  • Küresel mahsul izleme

Aynı güneş eşzamanlı yörüngeye yerleştirilen uydular, birbirlerine 180 º de aşamalı iki kutup yörüngesindeki uydulardan oluşan bir takım uydular şeklindedirler.

 

SENTINEL-2, 13 spektral banda sahip optik bir sensör taşımaktadır : Bu sensör 10m uzamsal çözünürlükte dört band, 20m çözünürlükte altı band ve 60m uzamsal çözünürlükte üç band kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Uyduların çerçeve genişliği 290 km dir.

Daha fazla bilgi için: https://sentinel.esa.int/web/sentinel/missions/sentinel-2

SENTINEL-2 TEKNİK ÖZELLİKLER:

Sentinel-2A Fırlatma Tarihi ve Yeri

Haziran 2015, Kourou, Fransız Guyanası

Sentinel-2B Fırlatma Tarihi ve Yeri

Temmuz 2016, Plesetsk, Rusya

Yörünge ve Yüksekliği

786 km yükseklite güneş senkronize yörünge, Ortalama Lokal Solar Zamanı (iniş yönünde): 10:30 (Görüntü çekimi için optimum güneş aydınlığı)

Tekrar Ziyaret Süresi

İki uydu (takım olarak) beş gün (ekvator)

Yaşam Ömrü

 Yedi Yıl (12 yıl yetecek 123kg yakıt)

MSI (Multispectral  Görüntüleyici)

MSI sensörü 443-2190nm aralığına sahip 13 spektral bandı; 290 km çerçeve genişliği ve 10m uzamsal çözünürlüğü (dört görünür ve kızılötesine yakın band), 20m (red edge ve kısa dalga kızılötesi band) ve 60m (üç atmosferik düzeltme bandı).