Kalibrasyon Sistemi

Sistem» Hipers. Kameralar» Destekleyici Ürünler» Kalibrasyon Sistemi
Her ITRES ürünü, müşteriye gönderilmeden önce verileri yanlışsız vermek amacıyla radyometrik olarak kalibre edilmektedir. Bu nedenle, algılayıcının hassasiyetine tamamiyle güvenilebilir. ITRES, kameraların her yıl bir kez kalibre edilmesini tavsiye etmektedir.

Bazı müşteriler kendi kalibrasyonlarını kendi olanakları ile gerçekleştirmek istemektedir. Bu ihtiyacı destekleyerek, ITRES radyometrik kalibrasyon sistemini ( Radiometric Calibration System) sunmaktadır.

Bu paket, algılayıcının performans özelliklerini gerektiren bileşenlerin tümünü, spektral kalibrasyon sisteminin tamamını ve personel eğitiminin tamamını içermektedir.

ITRES, SpaRCalTM’i (Spectral and Radiometric Calibration) geliştirmiştir. Akıllı ve çok özellikli yazılım, ITRES hiperspektral ve ısıl kameralar için kalibrasyon verisinin analizi ve işlemesiyle ve kalibrasyon dosyalarının oluşumuyla kullanıcılara yol göstermektedir. Bu yazılım paketi Windows ya da Linux’ta mevcuttur.

Ayrıca, isteğe bağlı olarak “Motorized Calibration Cart” geliştirilmiştir. Bu alet ışık geçirmez özelliğe sahiptir ve tekerlekli alet, ITRES hiperspektral kameralar ile kalibrasyon veri toplaması esnasında gezici kalibrasyon tezgahı olarak kullanılmak amacıyla dizayn edilmiştir. Bu, özel kalibrasyon odasına gerek olmadan algılayıcı kalibrasyonlarının gerçekleştirilmesine olanak sağlar. Portatif elde kullanım ile, iki eksenli, motorlu ve zemin kontrolü özelliği ile kalibrasyon aleti, spektral ışık kaynağının konumunu dengeleme olanağı sağlamaktadır.

Sparcal / CASI Plot Sonuçları

Motorlu Kalibrasyon Arabası