ASNARO-1 (AS-1)

Anasayfa» Sistem » Uydu Görüntüleri » ASNARO-1 (AS-1)

Gözlem için Yeni Sistem Mimarisi ile Gelişmiş bir Uydu anlamına gelen ASNARO, uluslararası düzeyde rekabetçi küçük uydu sistemi için bir araştırma ve geliştirme projesidir. Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI) sözleşmesi kapsamında NEC Corporation ve Japonya Uzay Sistemleri tarafından icra edilmiştir. Proje, 2008 yılında Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Organizasyonu (NEDO) sözleşmesi kapsamında başlatılmış ve 2010 yılından bu yana METI sözleşmesi kapsamında hayata geçirilmşitir.

Projenin amacı, kısa teslim süresi içinde uluslararası rekabetçi düşük maliyetli, yüksek performanslı ve küçük boyutlu uydu gerçekleştirmek için yeni bir sistem mimarisi kurmaktır. Her ne kadar 400 kg luk uydu olsada, 0.5m GSD özelliği ile performansı orta veya büyük ölçekli ticari uydulara eşdeğerdir. Bu proje, uydu sisteminin geliştirilmesinde uzayda sistemin kullanımı sırasında geliştirilecektir. 

ASNARO Uydu Operasyonları

Yer gözlem uyduları, yer istasyonlarından verlen bağlantı komutlarını izleyerek görüntüleri yakalarlar. ASNARO uydusu, yüksek çeviklik performansı ile ± 45 derecelik çapraz yönlü alanı içinde gözlem kabiliyetine sahiptir.

Dört temel çekim modu vardır; Spot modu (spot)  (yerel bir nokta için görüntü çekimi), şerit haritası (strip map) modu (uydudan rotasyon yüksekliğini koruyarak çekilen sürekli görüntüler), geniş aralık (wide-range) modu (uydudan ileri, nadir ve geri olarak çekilen geniş aralıklı görüntüler), ve 3 boyutlu (3D) modda (3B görüntüler, uydunun bir noktayı stereo olarak çekmesi). Ve ayrıca, görüntüleri nadir konumda diyagonal olarak çekmenize imkan sağlayan eğri (skew) modu bulunmaktadır.

Yukarıdaki modları uygulayarak, önemli alanların görüntüleri yakalanabilir. Aşağıda Japonya Tohoku bölgesinin sahil şeridini içeren bir örnek göstermektedir. Yüksek çözünürlüklü görüntüler, skew mod ile sahil çizgisi boyunca yakalanabilir.

Daha Fazla Bilgi için: http://www.jspacesystems.or.jp/en_project_asnaro/


 

 ASNARO-1 TEKNİK ÖZELLİKLER:

Ömrü

Hedeflenen: 5 sene

Fırlatılma Tarihi

 6 Ekim, 2014

Çerçeve Genişliği

10km ,nadir

Çözünürlük (GSD)

Pan < 0.5m, MS < 2m at nadir

Spektral Bandlar

・Pankromatik

・MS (Multispektral): 6 band (nm)

Kıyı (Coastal) Mavi 387 –464, Mavi 440 –530, Yeşil 510 –610, Kırmızı 620 –700, Red Edge 687 –764, Yakın KızılÖtesi 750 –870

Spektral Aralık

Görünür Yakın KızılÖtesi

Yörünge Yüksekliği 

504 km Güneş Senk.Yörünge

Yörünge Periyodu

43 gün

Tekrar Geçme Süresi

3 gün/bir hafta (N35.68, off-nadir açısı 45 derece)

Uydu Ağırlığı

< 500kg

Geçiş Zamanı

LTDN = 11:00 


Veri Özellikleri

MTF

0.05 (Pankromatik), 0.15(Multi spektral)

Bit

12

İşlem Seviyesi

L1B

Format

Geo Tiff

Koordinat Sistemi

UTM

Örnekleme Metodu

CC (Cubic Convolution)