ZY01-02D

ZY-1 02D, Çin-Brezilya CBERS 2B / ZY-1 02B′ye benzer bir Çin yer gözlem uydusudur, ancak sadece Çin sensörlerine sahiptir. ZY-1 02C uydusunun devamı şeklindedir. Ana misyonu, arazi kaynakları araştırmaları, afet izleme, ormancılık ve ekolojik izleme için yüksek çözünürlüklü pankromatik ve çok spektrumlu görüntüler elde etmektir. ZY-1 02D uydusu, önceki selefine göre gelişmiş görüntüleyiciler içerir.

9-bant görünür yakın kızılötesi kamera ve 166-bant hiperspektral kamera ile donatılmıştır.

Görünür NIR kamera, 5m yersel çözünürlüğüne ve 115 km çerçeve genişliğine sahiptir. Uydu, 778 km lik bir güneş senkron yörüngesinde dönecek olup ve yeniden ziyaret süresi üç günden kadar kısa olabilir. Sensör, geometrik hassasiyete sahiptir ve görüntü konumlandırma hassasiyeti 50 metreden daha iyidir; kamera yüksek spektral çözünürlüğe sahiptir.

166-bant hiperspektral kamera, bir seferde farklı spektral bilgi taşıyan 166 bantlı görüntüler elde edebilir, çeşitli minerallerin yansıttığı bilgilerini doğru bir şekilde yakalayabilir ve gözlemlenen alanın ve kapsama alanının mineral içeriğini hesaplayabilir.

"Sürekli çekim" yeteneği, veri depolama ve iletim yeteneklerinin daha da geliştirilmesini sağlamıştır. Uydu, saniyede 900 megabit veri iletimi ve 2TB  veri depolama kapasitesine sahiptir. Yüksek hızlı veri iletim ürünleri ve çift noktalı ışın antenleri, veri indirme bağlantısı yeteneği uydunun yörüngede verimli ve istikrarlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.