FieldSpec 4 Hi-Res Spektroradyometre

Çeşitler Aksesuarlar Yazılımlar

Daha Hızlı Sistemi Sayesinde En Yüksek Kalitede Spektral Veriler Sunmaktadır

FieldSpec® 4 Hi-Res model spektroradmetreler uzaktan algılama çalışmalarında, kısa sürede daha yüksek spektral (tayf) çözünürlüklü veriler elde etmeniz için tasarlanmıştır.  Geliştirilmiş spektral çözünürlüğü portatif ve dayanıklı yapısı ile Hi-Res model spektrometreler jeolojik uygulamalar ve özellikle uzun dalga boylarında (SWIR) yüksek spektral çözünürlüğün gerekli olduğu  çalışmalarda kullanmak için ideal bir modeldir.

  • Yüksek veri toplama hızı kullanıcıların daha kısa zaman diliminde daha fazla hedeften ölçüm almalarını sağlar.
  • FieldSpec 4 Hi-Res tam kapsamlı (350-2500 nm) modeli spektroradyometreler görünür (Vis) ve kızıl ötesi (NIR) dalgaboylarında en yüksek spektral çözünürlülüğü size portatif ve darbelere dayanıklı dizaynıyla sunar.
  • Menzili geliştirilmiş kablosuz ağ özelliği, özellikle uzak mesafeden gerçekleştirilen çalışmalarda kullanıcılarına yeni olanaklar sunar.
  • Yeni darbelere dayanıklı fiber optik kablo kaplaması ve daha küçük ve hafif ama daha sağlam taşıma çantasıyla FieldSpec 4 Hi-Res modeli spektrometreler,  her zaman kullanıma hazırdır.

FieldSpec 4 Hi-Res ile jeolojik uzaktan algılama ve spektral veri toplama potansiyelinizi geliştirin.


FieldSpec 4 Hi-Res yükseltilmiş sinyal üretimi, arttırılmış spektral çözünürlüğü ve ileri düzeyde geliştirilmiş sinyal-gürültü oranı ile önceki model FS3’lerin çok ilerisindedir.  Bu sayede uzaktan algılama çalışmalarınızda ölçüm alanından daha kaliteli veriyi daha kısa sürede elde edersiniz. Hi-Res model spektrometrelerin SWIR 1 ve 2 detektörleri ile iki kat geliştirilmiş radyometrik performansı uzun dalgaboylarına sahip materyaller (karbonatlar, killer, kloritler) üzerine çalışan araştırmacılar için çok büyük avantaj sağlamaktadır. Hi-Res model spektrometreler 8 nm gibi çok yüksek hassasiyette ölçüm yapabilmektedir.

FieldSpec 4 Hi-Res model spektrometreler özel olarak tasarlanmış hiperspektral sensörlerle desteklendikleri taktirde yüksek çözünürlükte spektralar gerektiren spektral kütüphaneler oluşturmakta kullanılabilirler.

Alterasyon haritalandırması gerektiren jeoloji uygulamaları, hiperspektral görüntü doğrulamaları ve zemin doğrulamaları için ideal bir modeldir.

FieldSpec 4 Hi-Res modeline ait ürün broşürünü buradan indirebilirsiniz.


Performans

DalgaBoyu Aralığı 350-2500 nm
Çözünürlük 3nm@700 nm 8nm@1400/2100nm
Ölçüm süresi 100milisaniye
Veri Girişi 1.5 m fiber optik (25o FOV). Opsiyonel olarak daha dar açılı FOV’lar  ile de kullanılabilir
Örnekleme Aralığı : NEdL
VNIR
SWIR 1
SWIR 2

1.0 X10-9 W/cm2/nm/sr @ 700 nm
1.4 X10-9 W/cm2/nm/sr @ 1400 nm
2.2 X10-9 W/cm2/nm/sr @ 2100 nm
Dağılan ışık VNIR 0.02%
SWIR 1 & 2 0.01%
Dalgaboyu Yeniden Üretimi 0.1nm
Dalgaboyu Hassasiyeti 0.5nm
Maksimum Radyasyon VNIR 2X Solar, SWIR 10X Solar
Kanallar 2151
VNIR Dedektörü (350-1000 nm) 512 silikon element
SWIR 1 & 2 Dedektörleri (1000-1800 nm) & (1800-2500 nm) - Graded Index InGaAs Photodiode, TE Cooled

İletişim

Kablolu 10/100 Base T Ethernet girişi ve Ethernet cross-over kablosu
Kablosuz 802.11g  kablosuz ağ kartı

Fiziksel Envanter

Boyutlar (Y x G x D) 12.7 x 36.8 x 29.2 cm (5 x 14.5 x 11.5 in)
Ağırlık 5.44 kg (12 lbs)
NiMH pil ağırlığı 1.2 kg (2.7 lbs)
NiMH pil çalışma süresi 6 saat (Aydınlatmalar ve aksesuarlar dahil değildir)
Çalışma sıcaklığı 0 - 40° C (32 - 104° F)
Depolanma sıcaklığı -15 - 45° C (5 - 113° F)
Güç kaynağı AC/DC güç kaynağı veya 12V 9Ah NiMH pil
AC 90-240 VAC, 50/60 Hz
DC 12 VDC, 60 W
Ek Giriş Gücü Output, +12 VDC, 27 Watt (max)

Ek Bilgiler

Yazılım RS3™ yazılımı, ENVI®, ASD ViewSpec™ uyumlu, Optional Indico™ Pro işlemci
Taşınma Su Geçirmez Taşıma Çantası, Sırtta Taşımaya Elverişli Taşıma Aksesuarı, Darbelere Dayanıklı Taşıma Çantası
Garanti Bir yıl tam garanti, kullanıcı danışma ve destek hizmeti.
Bilgisayar Windows® 7 64-bit laptop (kontrol ünitesi)
GPS Opsiyonel

Sertifikasyon

CE

EN61010-1:2001 2. Sürüm

EU

2006/95/EC, 2004/108/EC

NIST izlenebilir Kalibrasyon, WEEE Uyumlu


Referans Paneli (opsiyonel)

Arazi şartlarında ve labratuar ortamında daha doğru bir ölçüm yapabilmeniz için spektrometrenin  değişik çevre koşullarına  uygun olacak şekilde (beyaz ve gri tonlarının hassasiyetine bağlı olarak)  kalibre edilmesini sağlar.  Referans panelleri kalibre edilmiş ve edilmemiş olarak beyaz veya gri tonlarda ve bir çok farklı boyutlarda temin edilebilir.  (USP 1119 standart)  

Fore-Optik Lensler (opsiyonel)

Lensler görüş alanını  (FOV-Field ofView) kontrol etmek ve yüzeyden toplanan veriyi maksimize etmek için kullanılır. Bilimsel uygulamaların ihtiyaçlarına daha iyi cevaplar verebilmek için FieldSpec®  ve FieldSpec® HandHeld 2 model spektroradyametrelerde kullanılmak üzere farklı  FOV’a sahip optik lens seçenekleri bulunmaktadır.

Fiber Checker Magnifiers

Fiber kablolarda kırılma olup olmadığını, var ise kaç fiber kırıldığını bu aparatı kullanarak VNIR; SWIR1 ve SWIR2 detektörleri için ayrı ayrı kontrol edebilirsiniz.

Hi-Brite Muglight (opsiyonel)

Ham materyallerin analizi için tasarlanmış, yüksek yoğunluklu ışık gerektiren mineral ve inorganik materyallarin yansıma ve soğurma ölçümleri için ideal bir aksesuardır.

Hi-Brite Contact Probe (opsiyonel)

Kullandığı yüksek ışı kaynağı ile maden ve cevherlerin belirlenmesinde ve ölçüm yüzeyine zarar vermeden yapılan ölçümler için ideal bir aksesuardır.

Yaprak tutucu ile bitki  probe’u (opsiyonel)

Canlı bitkilerden veya başka ince hassas yüzeylerden  zarar vermeden tek elle ölçüm alabilmeniz için tasarlanmış ASD bitki probe ile yaprak tutucusu. Bu tip problar daha düşük ısı yayan  ışıkkaynağı kullanarak ölçüm esnasında örnekte en az değişikliği hedefler.

TRIPODLAR (opsiyonel)

ASD farklı boyutlarda tripod aparatları sağlamaktadır. Bunlar referans panellerin , örnekleme tabancasının (pistol grip) veya cosine receptor’lerin sabitlenmesinde kullanılır.

GPS Alıcısı (opsiyonel)

ASD farklı modellerine uygun GPS alıcıları, örnekleme yaptığınız yerin koordinat bilgilerinin tespit edilmesini ve bu bilgilerin spektra ile birlikte kaydedilmesini sağlar

Örnekleme tabancası

Belli bir mesafeden spektral örnelerin toplanmasına yardımcı olur. Üzerinde bulunan lazer hedefleme ünitesi örneklemenin doğru lokasyondan yapılmasını sağlar. Bu aparat, örnekleme alanının boyutlarını değiştirmek için farklı FOV lesler ile birlikte kullanılabilir

go-Lab Mobil Çalışma İstasyonu

goLab™ Mobil Çalışma İstasyonu tekerlekli ve aerodinamik tasarımıyla ASD ürünlerini kolaylıkla taşımanıza yardımcı bir aksesuardır.  Go-Lab Mabil Çalışma İstasyonu ile ölçümleriniz ile ilgili tüm ihtiyaçlarınıza kolaylıkla erişebilirsizniz.

Harici Işık Kaynağı - ProLamp (Opsiyonel)

ASD Pro Lamp, iç mekanlarda, labrotuarlarda  reflektans ölçümleri için kullanıllan yapay ışık kaynağı olup; 14.5 Volt 50 Watt ampüle sahiptir ve tripoda monte edilebilir.

Integrating Sphere

ASD FieldSpec modelleri ile kullanılmak üzere, bir çok optik uzaktan algılama  uygulamalarındaki (ormancılık, oşinografi ve bitki fizyolojisi ) materyallerin   toplam yarı küresel  yasımalarının  ölçümü için dizayn edilmiştir.