Lynx SG1

Optech Lynx SG1 Mobile Mapper
The Lynx Mobile Mapper™ SG1 has two 600-kHz sensors for survey-grade precision. It’s the fastest and most efficient mobile lidar mapping system available, with incredible detail and measurement rates of up to 1.2 million measurements per second. Collect engineering survey-grade lidar and image data from a vehicle at cruising speeds, while previewing the quality of your data in real-time 3D inside the vehicle. The ability to control several integrated cameras, including the Point Grey Ladybug®, adds further value to a system that is already considered the premium choice for mobile surveys where accuracy, precision and resolution are critical. A complete software solution includes best-in-class survey planning, project execution, inertial/position processing, lidar post-processing and information extraction. The Lynx SG1 leverages the lidar rectification power of Optech LMS Professional, which rectifies lidar data files to such a level of accuracy and quality that they require no further refinement, independent of the user. This minimizes processing time and maximizes efficiency while generating consistent results.
Lynx SG1 Advantages
Achieve engineering-grade detail as your deliverable collecting 1.2 million points per second
Get closer, denser points where needed with a fast PRF of 600 kHz per sensor head
Gain efficiency in survey planning and scheduling with programmable scanner speeds
Multiple mobile platforms expand your applications to road, off-road, rail and marine
Up to four individually addressable and scalable cameras provide results matching project needs
Automated lidar rectification algorithms in LMS maximize accuracy of mobile surveys
Flexible image capture reduces your data volume

Optech Lynx SG1 Mobil Haritalama
 
The Lynx Mobile Mapper™ SG1 ölçme seviyesinde hassasiyet elde etmek üzere iki adet 600-kHz sensöre sahiptir. İnanılmaz detay ve saniyede 1.2 milyon ölçüm değerleri ile mevcut en hızlı ve etkili mobil lidar haritalama sistemidir. Araç seyir halinde gerçek zamanlı 3B olarak verinizi görürken, mühendislik ölçme seviyesinde lidar ve görüntü verisi toplayabilirsiniz. Entegre edilmiş birkça kamerayı kontrol ederken, Point Grey Ladybug® dahil, doğruluğun, hassasiyetin ve çözünürlüğün kritik olduğu yerlerde en iyi seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Sınıfındaki en iyi ölçme planlama, proje işletimi, atalet/pozisyon işleme, lidar ön işleme ve bilgi çıkartımı dahil tam bir yazılım çözümü ile birlikte gelmektedir. The Lynx SG1, Optech LMS Professional lidar rektifikasyon gücüyle birlikte lidar verilerinin rektifikasyonunu en yüksek derece doğrulukla ve kalitede herhangi bir sonradan düzeltme ihtiyacı olmaksızın sunmaktadır.Böylece veri işleme süresi en aza indirilir ve tutarlı sonuçlar oluştulurken verimliliği maksimize eder.

Lynx SG1 Avantajları
  • Saniyede 1.2 milyon nokta toplanıp teslim edileceği için mühendislik seviyesinde detay elde edilmesi
  • Hızlı PRF özelllikli 600 kHz sensör kafası ile daha yakından ve daha yoğun nokta sayısı
  • Programlanabilir tarama hızları ile ölçme planlama ve programlamada verimlilik kazancı
  • Birden çok  mobil platformlar ile uygulamalarınızı genişletebilrsiniz: yol, off-road, rail ve denizcilik
  • Proje ihtiyaçlarınızı karşılayacak sonuçları sağlaması açısından herbiri ayrı ayrı konumlandırlabilir, ölçeklendirilebilir dört adede kadar kameralar
  • LMS içinde mobil ölçümlerde maksimum doğruluğu sağlaması açısından otomatikleştirilmiş lidar rektifikasyon algoritmaları
  • Esnek görüntü çekim özelliği veri hacmini azaltır

     

Superior sensor performance and automated lidar rectification with Optech LMS Pro generate data accuracies that meet or exceed the requirements of the most difficult projects.

Genel  Lidar Performası
 
Lynx SG1, iki adet lidar sensörü ile birlikte gelmekte olup herbiri 600-khz ölçme hızında, 360 derece dönebilen, 250-HZ ölçme hızına sahip 5mm hassasiyete sahiptirler. Genel Lynx SG1 lidar çözümü,  lidar tasarım ve performansında en üst seviyeyi temsil eder.

Genel Veri Doğruluğu

Lynx SG1, üstün sensör performansı ve Optech LMS PRO ile otomatik lidar rektifikasyon özelliği en zorlu projelerde gerekli olan doğrulukları sağlar veya daha iyisini sunar.
 
Optech LMS Pro
 
¦ Mobil ölçmeleri geliştiren otomatik lidar rektifikasyon algoritmaları
¦ Otomatikleştirilmiş kontrol ayarlamaları için lidar rektifikasyon algoritmalarına opsiyonel yer kontrol girişi
¦ Otomatik hizalama: Kalibrasyon/hizalama rutinleri özel bir uçuş/ölçme rejimi gereksinim duymamaktadır
¦ Büyük ve çoklu alanlara sahip projelerde toplu analiz imkanı
 
Kamera Seçenekleri
 
Lynx SG1 proje ihtiyaçlarına göre 360° kamera, 5MP kadar yüksek çözünürlüklü kameralar veya her ikisi şeklinde birçok görüntüleme seçenekleri sunmaktadır.Ayrıca eğer bu fleksibilite yeterli gelmezse, ek olarak başka sensörlerde sisteme eklenebilir.
 
Yazılım Akış Diyagramı
 
Lynx Survey ve Optech LMS  yazılımları ölçme planlama, proje işletimi atalet/pozisyonel işleme, lidar ön işleme ve bilgi çıkartımı dahil tam bir yazılım paketidir.
 
Kullanıcı-Seçmeli Tarayıcı Hızı
 
The Lynx SG1, 250 HZ kadar programlanabilir taramı hızları sunmaktadır. Elde edilen lidar nokta bulutunun çözünürlüğü ölçme hızı, araç hızı ve tarama hızı ile alakalıdır. Piyasadaki en iyi ölçüm hızı ve tarama hızı ile 100 km üzeri hızlarda Lynx SG1, en yakın rakibinden yüzde 20 daha iyi veri çözünürlüğü sunmaktadır. 

Lidar sensör sayısı 2
Kamera desteği  4 adet 5-Mpiksel kameraya kadar veya bir adet Ladybug® kamera
Ek kamera / sensör Zaman Damgası  Evet
Maksimum menzil  250 m @ 10% yansıtma
Menzil hassassiyeti 5 mm, 1 a
Mutlak Doğruluk ±5 cm, 1 a
Lazer ölçme hızı 150-1200 kHz programlanabilir
Lazer atışı başına Ölçüm 4 e kadar eşzamanlı
Tarama frekansı 500 çizgi/san. kadar programlanabilir
Tarayıcı Görüş Alanı 360° 
Güç Gereksinimleri 12 VDC, 40 A maks.
Çalışma Sıcaklığı -10°C - +40°C (genişletebilir)
Saklama Sıcaklığı -40°C - +60°C
Bağıl Nem 0-95% yoğuşmasız
Lazer sınıfı IEC/CDRH Sınıf 1 göz güvenli
Araç Herhangi bir araca Tamamen uyarlanabilir