ALTM Orion

Yeni Orion müşterilerine toleransı az, maksimum veri hassasiyeti ve doğruluğu gerektiren mühendislik haritalandırma uygulamaları için en iyi endüstriyel  çözümleri sunmaktadır. Üstelik çok küçük hedefleri saptayabilme özelliğinden ödün vermez. Orion performansına ek olarak aşağıdaki özellikleri içermektedir:

Multipulse
Veri toplama etkinliğinde veya nokta yoğunluğunda iki kat artış_verilen lazer impuls oranı ile daha yüksekten uçmak veya verilen yükseklikte impuls oranınızı ikiye katlamak.

300-kHz Laser
300 kHz sahadan sürekli veri toplama kapasitesi ile %50 artırılmış nokta yoğunluğu (Tarayıcının görüş alanından bağımsız).

Yeni Kullanıcı-Seçilebilir Tarama Desenleri
Uygulamalar ve yoğunluk gereksinimleriyle eşleşmesi için nokta dağılım ayarları (testere dişli veya sinüs biçimli tarama desenleri arasında seçim yapabilme).

90-Hz Tarayıcı
Geliştirilmiş tarama sıklığı yüksek  lazer impulse oranında ve/veya düşük rakımda gelişmiş nokta dağılımı sağlar.

220-Kanal GPS Alıcısı
Maksimum global kapsama ve doğruluk için birçok GPS takımıyla eş zamanlı bağlantı kurabilen yeni nesil POS teknolojisi.

Değişken Lazer Gücü
Çok geniş uygulama esnekliği ile daha geniş performans alanları için Orion M ile birlikte uçun. Üstelik isterseniz çok daha düşük yüksekliklerden.

Dalga Biçimi Sayısallaştırıcı Uyumluluğu
Artık portatif 12-bit IWD-2 Akıllı Dalga Biçimi Sayısallaştırıcısı ile tam uyumludur (Gelişmiş dikey yoğunluk gerektiren uygulamalar veya  gelişmiş yüzey sınıflandırması). 



Parameter H300 C300
Operasyonel Uçuş yüksekliği (yerden yükseklik) 150-4000m, nominal 50 - 1000 m, nominal
Lazer dalgaboyu 1064 nm 1541 nm 
Yatay doğruluk 1/5, 500 x irtifa 1/3, 000 x irtifa 
Dikey doğruluk <20 cm; 1ơ <7 cm; 1ơ
Etkili lazer tekrarlama oranı 50 - 300 kHz 100 - 300 kHz
Konum ve yönelim sistemi POS AV  510 (OEM)
GPS/GNSS/GALILEO/L-Band alıcısı
POS AV  410 (OEM)
GPS/GNSS/GALILEO/L-Band alıcısı 
Tarama genişliği (FOV) Programlanabilir; 50o max.
Tarama sıklığı Programlanabilir; 90 Hz max.
Sensör tarama ürünü 1000 maksimum
Işın saçılımı 0,25 mrad (1/e)
Devinme telafisi Programlanabilir ; ±30o (FOV görüş açısına bağlı)
Düşey hedef ayırma mesafesi <0.7 m
Menzil yakalama Her impuls için sonuncusuda dahil 4’ten fazla ölçüm sırası
Yoğunluk süresi Her impuls için sonuncusuda dahil 4’ten fazla gerilim dönüşü
Yoğunluk ölçümü  12-bit dinamik ölçüm ve veri oranı
Veri deoplama Dahili SSD; harici SSD (opsiyonel)
Görüntü yakalama Tüm Optech kamera ürünleri ile uyumlu (opsiyonel)
Full waveform yakalama 12-bit IWD-2 Optech Intelligent Waveform Digitizer (opsiyonel)
Güç 28 V; 300 W; 12A
Boyutlar ve ağırlık 340 x 340 x 250 mm, 27 kg
Çalışma ortamı sıcaklığı 0 ile +35º C
Nem 0 – 95% doymamış

Dijital Kameralar

Entegre edilmiş metrik çerçeveye sahip kameralar ile coğrafi olarak kordinatlandırılmış (XYZ) renkli veya kızıl ötesi ışığa duyarlı doğru piksel değerlerine sahip görüntüler elde edebilirsiniz.

Dalga Biçimi Sayısallaştırıcısı

Dünya kusursuz geometrik şekillerden oluşmamıştır. Bir çok yansıtıcı yüzeyi bulunan komplex cisimler araştırma sahanızı oluşturduğunda Optech’in Dalga Biçimi Sayısallaştırıcısı ve analiz yazılımı size çözüm sunmaktadır.

Kullanım alanları:
• Ormanlık alanlar
• Madenler
• Şehircilik planlama ve ölçümleri
• Aşırı ayrıntılı ölçümlerin gerektiği heryer

• ALTM-NAV uçuş yönetim sistemi, uçuş planlaması ve hava operasyonel arayüzü ve saha yönetimi için (Optech-NAV ve  Optech-Planner • DASHMap Lidar verilerinin işlenmesi için
• ZinView Hızlı veri kalitesi kontrolü için Kamera opsiyonu ile birlikte gelen kamera işletim yazılımı • Applanix POSPac Havadan elde edilen lidar verilerinin coğrafi konumlandırılması için

Optech LMS Lidar Haritalandırma Paketi

Optech LMS özellikle büyük hacimli üretim işlemleri için dizayn edilen işlem akış yönetimi programıdır. Standart ve Profesyonel olmak üzere iki versiyonu mevcut olan Optech LMS, tamamiyle otomatik birçok etkinliği istisnai bir esneklik ve kolay kullanım özellikleriyle sunmaktadır. Kapsamlı jeodezik dönüşümleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayan otomatik lidar kalibrasyonu ve dağıtımlı işlemleriyle Optech LMS, tamamiyle saha lidar ürünleri için dizayn edilmiş bir yazılımdır.

Optech LMS Professional Edition, Standard Edition’ın özellik setlerinin üzerine  inşa edilmiştir. Dolayısıyla lidar veri doğruluğunuzu bir sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz. Kullandığı kompleks optik ve matematiksel modellerle Optech LMS Professional lidar veri dosyalarınızı herhangi bir rotüşe gerek kalmayacak şekilde yüksek doğruluk ve kalitede rektifike eder. Dolayısıyla Optech LMS işlem süresini minimize etmekte ve  üçüncü parti veri düzenleme gereçlerine alternatif sunmaktadır.  Doğruluk raporları,  plotlar, grafikler ve görsel analiz araçları çok geniş çeşitlikte doğruluk raporları oluşturma kapasitesi sunar.  Sahada kendini kanıtlamış zorlu algoritmalar ile bütünleşen Optech LMS  bağımsız kalibrasyon düzenlerini elimine edebilir.